Workshop begrijpend luisteren met mindmappen


Deze workshop begrijpend luisteren is bedoeld voor leraren van de groepen 1 t/m 4
Het is de eerste in een serie begrijpend lezen met mindmappen voor de groepen 1 t/m 8 en klas 1 en 2 VO.

Veel basisscholen worstelen met de opbrengsten van begrijpend lezen. Ondanks goede methodes blijft het lastig om de leerlingen te boeien en hen het plezier in lezen te laten behouden. Een belangrijke oorzaak daarvan is dat begrijpend lezen veelal een beroep doet op één hersenhelft ( de talige kant). Door mindmappen te gebruiken wordt ook de rechter kant van de hersenen ingeschakeld en daardoor leren en onthouden de leerlingen beter. Dat proces begin al bij kleuters. Daar hebben we het dan over begrijpend luisteren.

Op basis van materialen van Rianne Hofma ( www.mindmappenmetkleuters.nl ) hebben wij nu een workshop ontwikkeld waarna je op een eenvoudige en praktische manier met kleuters en mindmappen aan de slag gaat. We richten ons vooral op de vier kernvragen in een boek.

Na de workshop ben je in staat om zelf met de kleuters aan de slag te gaan met mindmappen. Daarmee maak je een begin van een een leerlijn begrijpend luisteren / lezen.

We gebruiken in de workshop dit prachtige boek:

voorpagina-kolletje

 

De workshop duurt 90 minuten en kan op school worden gegeven. Leraren van meerdere scholen bij elkaar is geen probleem tot een maximum van 20 personen.

 

De kosten van de workshop zijn € 510,-
exclusief reiskosten á €0,19 vanaf Nieuwendijk NB

 

 

 

Deze workshop de eerste in een serie begrijpend lezen met mindmappen voor de groepen 1 t/m 8 en klas 1 en 2 VO. Die gehele reeks is klaar. Voor de groepen 5 t/m 8 wordt de instructie in co-teaching, onder schooltijd, gegeven.

Wij maken graag een aanbod op maat.
Neem contact met ons op voor een afspraak of voor meer informatie.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Geef het goede antwoord. (beveiliging tegen spam) *