Van Natalie Roffel-Weil ontving ik dit bericht:


Hoi Robert,

 

Leuk wat te horen. Wat betreft het mindmappen; ik mag mezelf inmiddels wel behoorlijk geoefend noemen, althans… dat denk ik.

Mijn afstudeeronderzoek ben ik nu aan het afronden.

In negen weken heb ik het mindmappen in een groep 6,7,8 klas (30 leerlingen) geïntroduceerd, door de leerlingen wekelijks 1uur les te geven, waarna ze met een weekopdracht verder aan de slag konden.

Ik ben gestart en geëindigd met een enquête en door de leerlingen zichzelf voor te laten stellen. In de laatste opdracht kregen ze de opdracht om via deze mindmap te laten zien dat ze alle regels kennen en kunnen toepassen.

Geweldig om te zien hoe de leerlingen deze vaardigheden eigen hebben gemaakt. Verder heb ik veel nadruk gelegd op de beleving; is mindmappen voor elke leerling geschikt en hoe ervaren de leerlingen zelf het mindmappen. Wat heeft hun voorkeur, willen en gaan ze het na mijn lessen ook nog gebruiken. Waarom wel en waarom niet?

Op dit moment ben ik bezig de enquête te analyseren en om hier conclusies uit te halen.

Verder ben ik bezig een leerlijn uit te zetten hoe het mindmappen in de klas op te bouwen en aan te bieden. Hoe en binnen welke lessen? Welke opdrachten passen daarbij. Deze vraag kwam vanuit de school, maar was ook een vraag die ik veel hoorde tijdens de mindmap dag. Aan het einde van deze dag, hoorde ik meerdere aanwezigen hierover.

Zodra de analyse van m’n enquête klaar is en ik de conclusies heb, dan wil ik deze graag delen.

 

Met vriendelijke groet,

 

Natalie Roffel-Weil,

Emmeloord

Student Vondstopleiding, pabo Meppel (volwassen pabo)

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Geef het goede antwoord. (beveiliging tegen spam) *