Brainpartner | Mindmappen in het onderwijs

Mindmappen in het onderwijs

Mindmappen in de klas

eenvoudig en efficiënt met uw leerlingen aan de slag

Zoekt u een eenvoudige en efficiënte manier om met uw leerlingen te gaan mindmappen?

Bent u er ook van overtuigd een mindmap een goede tool is die in uw didactische gereedschapskist moet zitten? Maar helaas, uw school is al met zoveel dingen bezig dat dit er eigenlijk niet bij kan. Wij hebben een oplossing. Wij komen een model-les ( workshop ) geven bij u in de klas met uw eigen leerlingen. Onder schooltijd dus. U hoeft niets voor te bereiden en na afloop kunnen uw leerlingen en u op een goede manier mindmaps gaan gebruiken.

De belangrijkste eerste stap

1

Begin met het aanleren van de regels

Als leerlingen de regels van het mindmappen niet kennen, worden het een woordweb . Dan heeft een mindmap geen meerwaarde. Leer hen goed mindmappen, daar hebben ze hun hele leven plezier van. 

Dit zegt juf Sanne ervan:

Twee enthousiaste meesters met twee leerzame lessen! Maandag gestart met mindmappen op papier met de daarbij behorende regels. Met een pittige startopdracht werden de kinderen direct op scherp gezet: ‘Maak een mindmap over alles wat je al weet van mindmappen’ Uhhh…. Langzaam maar zeker kreeg deze mindmap, dankzij alle instructiemomenten, steeds meer vorm en hangt de gang nu vol met prachtige kunstwerken (want dat zijn het!) waar de regels van het mindmappen in één oogopslag te zien zijn. Dinsdag leerden wij dat mindmappen ook prima digitaal kan (en dat de chromebook niet altijd precies doet wat je zou willen….). Stapje voor stapje zijn de kinderen meegenomen om ook dit goed onder de knie te krijgen. Van het toevoegen van relaties tussen takken, tot het linken van een youtubefilmpjes en het toevoegen van afbeeldingen. De mogelijkheden zijn een stuk uitgebreider dan op papier. ’s Middags hebben wij deze twee vormen nog eens met elkaar vergeleken. De klas blijkt verdeeld. De één vindt het digitale mindmappen prachtig, de ander is toch liever met stiften en papier bezig. Maar… over de leer/werkvorm ‘mindmappen’ is iedereen enthousiast. Lijkt mij een prima uitkomst! 

Kosten

Eén workshop van 90 minuten kost €255,00 (vrij van btw). 

drs. R. Pastoor

Elke school is anders, Ik geef graag persoonlijk antwoord op uw vragen.

Copyright 2018, Brainpartner

  |  Privacy