Workshop mindmappen groepen 5 t/m 7


Vrijdag hebben we een workshop mindmappen gegeven in de groepen 5  t/m 7 van cbs Boterdorp in Bergschenhoek. De leerlingen werkten uitstekend mee en hebben veel geleerd in 1 uur Schermafbeelding 2015-01-16 om 17.55.22A27 We zijn begonnen met het activeren van voorkennis. Leerlingen maakten een mindmap over wat ze al wisten van midmappen.  Dat viel nog niet mee.   Schermafbeelding 2015-01-16 om 19.00.59Notenbalk   Daarna keken we naar een filmpje van Marja en Moes van Onderwijs maak je samen.   Schermafbeelding 2015-01-16 om 18.57.44Notenbalk Het belangrijkste deel van de les ging over de 5 belangrijkste regels van het mindmappen. Doordat de leerlingen daarover zelf een mindmap maakten, kennen alle leerlingen nu die regels.   Daarna hebben de leerlingen nog informatie gehad over mogelijkheden om mindmappen toe te passen. toepassingen

In de afsluiting hebben we gekeken of de doelen waren gehaald. Dat was bij allemaal het geval.

 

 

Tenslotte kregen de leerlingen de link naar een gratis versie van iMindMap for web. Wil je die ook, klik HIER. Volgende keer gaan we met deze leerlingen begrijpend lezen met mindmappen.  Wij zijn benieuwd naar reacties van leerlingen, ouders en leraren.


One response to “Workshop mindmappen groepen 5 t/m 7”

 1. Hi Robert,

  Kje kent mij wel, Charles een vriend van Han uit Breugel nu wonend in Den Bosch.

  Ik ben op zoek naar een korte cursius over mindmapping. Ik doe het al zelf, maar wil er beter in worden en wil het zowel op de computer/ ipad als in/voor groepen kunnen. Kan jij mij op weg helpen? Weet jij van een cursus of een persoon/organisatie die jij aanbeveelt?

  Hartelijke groet

  Charles Snijder
  06-13802461

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Geef het goede antwoord. (beveiliging tegen spam) *