Mindmappen in de klas 1 februari 2012 @MHRadvies


Speciaal voor het primair onderwijs vindt op woensdag 1 februari 2012  het Event ‘Mind Mappen in de klas‘ plaats. Dé gelegenheid voor onderwijzend Nederland om te ervaren waarom Mind Maps in de klas zo goed werken! Zeer ervaren Mind Mappers zullen u deze dag inspireren over het gebruik van Mind Maps in het basisonderwijs, zowel voor de leerkrachten zelf, het team als voor de leerlingen. Voor alle groepen zijn er bijzondere Mind Map-toepassingen, zowel voor de hoogste klassen als voor de kleuters,
die tijdens dit Event uitgebreid aan bod komen.

Laat het nieuwe jaar nog beter beginnen en leg een uitstekende basis voor Mind Mappen in 2012. Bent u begaan en geïnteresseerd in uw vak, dan mag u dit Event niet missen!

Inschrijven

Schrijf nu in voor deze mooie dag:

 

Uitnodiging mindmappen in de klas @MHRadvies
Klik op de mindmap voor meer informatie.

Na de ontvangst gaan we in een plenaire sessie uw
voorkennis over het Mind Mappen activeren. Wat weet u er al van?

Inleiding

Daarna zal Master Trainer Ruud Rensink van MindMap.Nederland een presentatie houden waarom het Mind Mappen in het basisonderwijs zo goed werkt. Ruud Rensink is meerdere malen getraind door Tony Buzan, de bedenker van het Mind Mappen, en hij is
in staat om in korte tijd aan u mee te geven wat de belangrijkste grondbeginselen van het Mind Mappen zijn om deze succesvol door te voeren in het onderwijs.

Na de presentatie van Ruud presenteren we een groot aantal toepassingsmogelijkheden van het Mind Mappen. U krijgt ideeën over het gebruik van Mind Maps in uw schoolomgeving.

Na de plenaire sessie gaat u in kleine groepen aan de slag in diverse ateliers. Samen
met de ateliermeesters gaat u op zoek naar de mogelijkheden van het Mind Mappen
die u zelf direct kunt gebruiken.

Ateliermeester: Ed van Uden

Klasse(n)mindmap
Klik op de mindmap voor meer info

In dit  atelier gaat u aan de slag met een klasse(n)mindmap. Die is uitstekend inzetbaar bij het thematisch en vraaggestuurd leren.

Ed van Uden is gecertificeerd MindMap.Nederland
Gecertificeerd Trainer 
 en een groot Mind Map inspirator. Heeft onlangs
meegewerkt aan een onderzoek naar de effectiviteit van (digitaal)
mindmappen in het basisonderwijs. Dit onderzoek is uitgevoerd door
Hogeschool Arnhem-Nijmegen, gesubsidieerd door Kennisnet. Dit onderzoek
heeft met name ook geleid tot interessante inzichten wat betreft het
organiseren van leerarrangementen.

Ateliermeester: Michel Boer

In het atelier van Michel kunt u ervaren hoe de leerlingen op de Theo Thijssenschool samenvattingen maken met behulp van mindmappen. Neemt u voor de aardigheid alvast eens een kijkje op de website van de school: http://www.theothijssenschool.nl/

Michel en Rianne
Ateliermeesters Michel en Rianne

Ateliermeester: Rianne Hofma

U zult versteld staan wat er al met mindmappen met kleuters gedaan kan worden. Rianne zal laten zien wat zij op de Vensterschool met de kleuters al doet met mindmappen. Bent u nu al nieuwsgierig, klik dan op onderstaande mindmap.

Mindmappen met kleuters
Klik op de mindmap…

Ateliermeester: Robert Pastoor

Robert is helemaal thuis in iMindMap, DE mindmapsoftware die aansluit bij de ideeën van Tony Buzan. Het atelier is voor gevorderden en beginners. U gaat zelf een mindmap op de computer maken. Als u uw eigen laptop meeneemt, kunt u de software direct gratis installeren. iMindMap Basic is blijvend gratis.

iMindMap
Nu al gratis downloaden, klik op de mindmap

Tenslotte

Naast bovengenoemde ateliers, zijn er diverse andere plaatsen in het gebouw waar u informatie krijgt over mogelijkheden van mindmappen in de klas. Wij hebben een selectie van de beste mindmap boeken. Neem wat contant geld mee, dan kunt u het boek direct meenemen.

U krijgt tijdens de diverse activiteiten een aantal cadeaus. Natuurlijk hebben die allemaal te maken met mindmappen. Ook krijgt u vouchers waarmee u korting krijgt op eventuele  mapactiviteiten bij u op school waardoor u het inschrijfgeld van dit Event al meerdere malen kunt terugverdienen!

En last but not least, we hebben erwtensoep met roggebrood. Als u dan met een gevulde tas weer naar huis gaat, staat u ook niet in de file.

Dit alles krijgt u voor slechts € 85,-Schrij nu in

Laat deze unieke kans niet voorbij gaan en schrijf u
snel in. De ervaring leert dat plaatsen snel vergeven zijn!

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Geef het goede antwoord. (beveiliging tegen spam) *