Mindmappen op de Toermalijn


Deze week gaan de leerlingen van de Toermalijn in Spijkenisse aan de slag met mindmappen. Alle groepen 5 t/m 8 krijgen een workshop waarin ze de de belangrijkste regels van het mindmappen leren. De leraren van de groepen 1 t/m 4 krijgen eerst zelf en workshop waarna ze er met de leerlingen mee aan de slag gaan. De leerlingen an de groepen 7 en 8 krijgen ook een workshop iMindMap. Daar leren ze een digitale mindmap te maken.

[Best_Wordpress_Gallery id=”10″ gal_title=”Toermalijn”]

Uiteindelijk leiden al deze activiteiten donderdagochtend tot een feestelijke ochtend waar de leerlingen in groepjes een ‘verhalenmachine’ gaan maken. Dit wordt een grote mindmap met grote takken. Door takken te kiezen kunnen de leerlingen zelf nieuwe verhalen maken.

Wij nodigen leerlingen en leraren uit hieronder een reactie te geven op alle activiteiten.


11 responses to “Mindmappen op de Toermalijn”

  1. Ik vond het een goede les met meester Robert Pastoor.
    Hij kan het wel ietsjes minder snel uitleggen.

  2. Ik vond het heel leuk om te doen en wil het zeker vaker doen en zeker digitaal. Bedankt voor dit leuke moment.

  3. Twee enthousiaste meesters met twee leerzame lessen! Maandag gestart met mindmappen op papier met de daarbij behorende regels. Met een pittige startopdracht werden de kinderen direct op scherp gezet: ‘Maak een mindmap over alles wat je al weet van mindmappen’ Uhhh…. Langzaam maar zeker kreeg deze mindmap, dankzij alle instructiemomenten, steeds meer vorm en hangt de gang nu vol met prachtige kunstwerken (want dat zijn het!) waar de regels van het mindmappen in één oogopslag te zien zijn. Dinsdag leerden wij dat mindmappen ook prima digitaal kan (en dat de chromebook niet altijd precies doet wat je zou willen….). Stapje voor stapje zijn de kinderen meegenomen om ook dit goed onder de knie te krijgen. Van het toevoegen van relaties tussen takken, tot het linken van een youtubefilmpjes en het toevoegen van afbeeldingen. De mogelijkheden zijn een stuk uitgebreider dan op papier. ‘s Middags hebben wij deze twee vormen nog eens met elkaar vergeleken. De klas blijkt verdeeld. De één vindt het digitale mindmappen prachtig, de ander is toch liever met stiften en papier bezig. Maar… over de leer/werkvorm ‘mindmappen’ is iedereen enthousiast. Lijkt mij een prima uitkomst! Op naar het feest van donderdag!

  4. Ik heb vandaag veel geleerd. Dank u wel voor deze leuke les. Ik ga vaker een mindmap maken. Groetjes Zoe

  5. Ik vond het leuk om te doen en ik begrijp nu wat mindmappen eigenlijk echt is. Het was dus super leuk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Geef het goede antwoord. (beveiliging tegen spam) *