Zoekt u een eenvoudige en efficiënte manier om met uw leerlingen te gaan mindmappen?

Bent u er ook van overtuigd dat mindmappen een goede tool is die in uw didactische gereedschapskist moet zitten? Maar helaas, uw school is al met zoveel dingen bezig dat dit er eigenlijk niet bij kan. Wij hebben een oplossing. Wij komen een les geven bij u in de klas met uw eigen leerlingen. Onder schooltijd dus. U hoeft niets voor te bereiden en na afloop kunnen uw leerlingen en u op een goede manier mindmappen gaan gebruiken.

 

 

Inhoud

U kunt kiezen uit een aantal mogelijkheden. Meestal beginnen we met de oriëntatie. We noemen die workshop ‘Links én rechts’ omdat we de leerlingen leren zowel hun linker als rechter hersenhelft te gebruiken. Belangrijk is ook dat leerlingen in deze workshop de regels van het mindmappen leren.

Als de leerlingen de regels van het mindmappen eenmaal weten, kunnen we een verdiepingsslag slaan naar begrijpend lezen er zijn inhoudelijk vier verschillende workshops.

Voor de leraren van groepen 1 t/m 4 is er een workshop begrijpend luisteren met mindmappen. Deze workshop wordt gegeven na schooltijd.

Sommige scholen gaan daarna verder met digitaal mindmappen. Wij doen dat met iMindMap. De workshop ‘zilver’ is ook een workshop voor leerlingen en wordt ook onder schooltijd gegeven. Vooraf bespreken we met u welke versie van iMindMap we gaan gebruiken. Gaat u voor ‘goud’ dan is dat niet onder schooltijd. Dat is een ‘train de trainer’ dag. U leert daar alle ins- en outs van iMindMap.

 

Tijdsinvestering

Elke workshop duurt 1,5 uur. De leraren die deze workshop in hun groep laten uitvoeren hoeven geen tijd te besteden aan de voorbereiding.

Door wie

De workshop wordt gegeven door drs. Robert Pastoor (onderwijspsycholoog) en/of Nico Pisa (voormalig directeur primair onderwijs)

Data en tijdstip

Deze worden altijd in overleg met u vastgesteld.

Locatie

Bij u op school. Bij u in de klas.

 

Kosten

Elke workshop kost € 255,00

 

Informatie

Meer informatie over deze workshops vindt u HIER.

Er is ook een speciaal aanbod voor mindmappen met de groepen 1 t/m 4.

Voor vragen: gebruik het contactformulier.