Brainpartner - home

Translate in English

Mindmap online opslaan

Alle mogelijkheden van Mind Map Maker

[tcb-script async=”” src=”//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js”][/tcb-script][tcb-script](adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({google_ad_client: “ca-pub-4110739479768364”,enable_page_level_ads: true});[/tcb-script]

Er zijn voornamelijk drie soorten opslagopties voor je mindmaps gemaakt met Mindmaps. Hun functies verschillen van elkaar. U moet een optie kiezen die geschikt is voor u. Ze hebben buitengewoon verschillende mogelijkheden en beperkingen.1. Openbare opslag op onze eigen server.

Wanneer u een mindmap opslaat als Mindmaps-type, wordt deze opgeslagen op onze eigen server. Mindmaps die zijn opgeslagen via onze server zijn alleen-lezen en zijn openbaar. Dus iedereen die de URL heeft, kan de mindmap lezen door naar die URL te gaan. We bieden echter willekeurige URL’s en het is erg moeilijk om te raden. Maar als u op de hoogte bent van de privacy van uw mindmap en deze alleen wilt delen met mensen die u kiest, raden we u aan de Google Drive als opslagoptie te gebruiken, die hieronder wordt uitgelegd.Deze opslag is handig als u anoniem iets wilt delen met de hele wereld. Gebruikers kunnen uw mindmap bekijken zonder enige registratie of ID. Omdat de URL voor deze opslag niet verandert, krijgt u de URL-verkortingsservice van Google via de knop ‘Delen’.Merk op dat wanneer u een mindmap in onze opslag opslaat, deze onder een nieuwe URL wordt opgeslagen. Als u enkele wijzigingen aanbrengt en deze later bewaart, zelfs als u zich onder dezelfde browsersessie bevindt, wordt deze onder een andere URL opgeslagen.We nemen een keer per maand back-ups van mindmaps die op onze server zijn opgeslagen. Zodra u een mindmap opslaat op onze eigen server, zal deze er minstens een jaar zijn.2. Google Drive.

(lees Google Drive gebruiken met mindmaps voor meer informatie) Google Drive is een bestandsopslag- en synchronisatiedienst van Google waarmee gebruikers cloudopslag, bestandsdeling en gezamenlijke bewerking mogelijk maken. Deze optie is handig als u uw mindmap als privé wilt. Je kunt deze mindmap delen met je vrienden via Google Drive. Deze mindmap worden ook na wijziging onder dezelfde URL opgeslagen. Als u een mindmap opslaat en later een aantal wijzigingen aanbrengt en deze opnieuw opslaat, wordt het oorspronkelijke bestand opnieuw geschreven.Houd er rekening mee dat bestanden rechtstreeks door uw browser worden geladen en opgeslagen in Google Drive en nooit via onze server worden verzonden. Het is de voorkeursopslag voor privé-mindmaps.Google Drive biedt een synchronisatiemechanisme waarbij het automatisch een back-up van je mindmaps maakt op je lokale schijf (of de bestandsshare van je bedrijf als je in een teamomgeving werkt en als je die hebt).3. Browseropslag.

Alle moderne browsers bieden deze optie. Het wordt rechtstreeks op uw harde schijf opgeslagen onder browseropslag. Dit is browser-afhankelijke opslag. Dat wil zeggen, als u uw werk opslaat in een browser, kunt u hetzelfde niet in een andere browser openen. De mindmaps zijn ook persistent, dat wil zeggen, zelfs als u de browsersessie sluit of uw computer afsluit, zijn de mindmaps er nog steeds. Zelfs dan, als u opzettelijk browsergegevens wist – zullen alle opgeslagen gegevens van uw browser (inclusief uw opgeslagen mindmaps) verloren gaan.Houd er rekening mee dat als je Mindmaps via Chrome-apps gebruikt, je automatisch onbeperkte opslagruimte voor je mindmaps in lokale opslag krijgt, dat wil zeggen dat de enige ruimte-limiet voor je mindmaps de vrije ruimte op je harde schijf is. De toestemming is al ingesteld. Aan de andere kant, als je door middel van een zoekmachine of een andere manier naar mindmaps bent gekomen, moet je misschien toestemming geven voor mindmaps om onbeperkte opslag te gebruiken. Browsers, beperk deze opslaglimiet anders tot slechts 5mb. De beste methode is om Mindmaps-app te gebruiken via Google Chrome Apps.4. Bovendien kunt u uw mindmap exporteren als een bestand of naar andere cloudservices. Ga naar Document-> Opslaan als en toont opties om te exporteren als een bestand of naar cloudservices zoals Box, DropBox of Google Drive. Opmerking Google Drive wordt alleen als optie aangeboden als extra optie. De beste manier om Google Drive te gebruiken met mindmaps is om de tweede optie te gebruiken in het dialoogvenster openen / opslaan om de drive rechtstreeks te gebruiken. Als u ervoor kiest om het bestand als een bestand te exporteren, kunt u het bestand opslaan in een bestandslocatie die u kiest. Op deze manier kunt u het geëxporteerde bestand naar een ander opslagapparaat kopiëren, zoals een draagbare schijf, en hetzelfde bestand op een andere locatie importeren met ‘Document’ -> ‘Openen …’ -> ‘Uit bestand’.Als u ervoor had gekozen om het te exporteren naar cloudservices zoals Box of Dropbox, kunt u het later importeren via ‘Document’ -> ‘Openen’ -> ‘Vanuit de cloud’. Directe ondersteuning voor Box en Dropbox wordt binnenkort geboden.Een opslag voor je mindmap selecterenKlik op ‘Document’ -> ‘Opslaan als …’ Het toont verschillende opties voor het opslaan en exporteren van uw mindmap. Als u op de knop ‘Opslaan’ klikt, wordt het oorspronkelijke Google Drive-bestand opgeslagen / herschreven of wordt er een nieuw Mindmaps-serverbestand gemaakt.Kies een opslagsysteem dat het beste bij u past.Opslagmogelijkheden en beperkingenVerschillende opslagsystemen hebben verschillende functies. Een vergelijking tussen openbare opslag, Google Drive en browseropslag wordt hieronder beschreven.

Op onze server

Google Drive

In uw browser

Prijs

gratis

Gratis tot 15 GB. betalen aan Google als u meer wilt.

gratis

Toegang

Anoniem

Vereist een Google-ID en gebruikersmachtiging voor toegang tot Google Drive, zelfs als de mindmapopenbaar is gemarkeerd op Google

Gekoppeld aan browserprofiel

Privacy

Alles is openbaar, gegevens staan op onze servers

U beheert privacyinstellingen op Google Drive. Gegevens gaan nooit via onze servers

Alleen hetzelfde browserprofiel heeft toegang

Bestands grootte

Tot 12 MB

Tot 10 GB, afhankelijk van uw accountlimieten bij Google

Afhankelijk van uw browser en vrije ruimte in het geheugen. 

Backup

Eens per mand

U kunt automatisch een back-up maken met Google Drive-synchronisatietoepassingen

Afhankelijk van u: als er een back-up op uw lokale computer wordt uitgevoerd, kan deze een back-up maken van de mindmaps samen met de andere browserprofielitems

Mindmap URL

Gebonden aan een mindmap versie. Elke keer als u opslaat, wordt een nieuwe URL gegenereerd

Vast aan een mindmap. De eerste keer dat u een mindmap opslaat, wordt de url gemaakt. Verdere wijzigingen worden opgeslagen in hetzelfde bestand, zelfs door andere gebruikers, zodat de URL hetzelfde blijft.

Niet mogelijk

Data bewaard

Minstens één jaar

U beslist, afhankelijk van de Google Drive-mogelijkheden

U beslist

Licentie

Omdat opslag openbaar en anoniem is, heeft alle door gebruikers gegenereerde inhoud een licentie onder CC1.0 Universal

U beslist

U beslist

Wie zijn wij?

drs. Robert Pastoor, specialist mindmappen in het onderwijs

drs. Robert Pastoor

Nico Pisa

Nico Pisa

drs. Robert Pastoor

Mijn naam is Robert Pastoor

Ik ben onderwijspsycholoog en specialist mindmappen in het onderwijs; zowel met mindmappen op papier als mindmappen op de computer.

​Nico Pisa, is ruim 40 jaar werkzaam geweest in het primair onderwijs, waarvan vele jaren als directeur.

Onze passie is kinderen, leerlingen en studenten mindmappen te leren gebruiken om beter te onthouden en beter te presenteren. 

Info

ALGEMENE VOORWAARDEN

KvK: 172984891

Brainpartner

drs. R. Pastoor

Zandsteeg 27

4255 SE  Nieuwendijk

Wij respecteren uw privacy en zullen uw gegevens nooit verkopen.

Meer…

Volg ons op: FacebookVolg ons op: Google+Volg ons op: TwitterVolg ons op: LinkedIn

Zoeken naar:

Copyright  2018 Brainpartner, mindmappen in het onderwijs  /  Alle rechten voorbehouden