We zijn erg blij met de nieuwe mindmap-app voor kinderen, iMindMap voor kinderen. Deze nieuwe iPad-app geeft kinderen de vrijheid om met plezier hun eigen ideeën te verkennen. iMindMap Kids stimuleert creatief denken en maakt de wereld van mindmappen toegankelijk en plezierig voor kinderen thuis, op school of waar ze zich ook bevinden.

Bekijk hieronder een korte presentatie van meester Sander over deze app voor kinderen:

Bron: https://meestersander.nl/

Een mindmap is een leuke manier voor uw kinderen om gebruik te maken van hun eigen creativiteit. Ze ontwikkelen sleutelvaardigheden, zoals alfabetisering, herinneren en het vermogen om informatie te classificeren. iMindMap Kids is hun eigen visuele denkruimte die zelfstandig leren bevordert. Vol met opwindende en eenvoudig te gebruiken functies, ons doel is om de volgende generatie van probleemoplossers, verhalenvertellers en grote denkers te inspireren.

Laten we eens kijken naar enkele van de coole nieuwe functies in de iMindMap Kids-app:

Colourful Design

Kindvriendelijk, kleurrijk ontwerp

Kleuren brengen de geest van een kind tot leven. IMindMap Kids wordt omringd door heldere verfpaletten, spannende artistieke takken en een speelse interface en biedt mogelijkheden voor een onbeperkte creativiteit.
Colourful Design

Uit de vrije hand tekenen

We weten dat afbeeldingen 60.000 keer sneller worden verwerkt dan tekst. De teken-tool geeft kinderen een mogelijkheden voor artistieke creaties die kunnen worden toegevoegd aan hun mindmaps.

Colourful Design

Snapshot-camera

Kinderen kunnen hun mindmaps personaliseren door direct foto’s toe te voegen met de camera van de iPad. In de app kunnen kinderen selfie’s maken met vrienden of foto’s maken van hun favoriete dingen.

Colourful Design

De wiebel-tak

Met deze tool kunnen kinderen veel plezier hebben met takvormen. Takken die ‘wiebelen’ zijn visueel aantrekkelijk voor kinderen en helpen hen om nog creatiever te worden.

Colourful Design

Entertaining Emoji’s

Het digitale tijdperk communiceert via Emoji’s. Wat is een betere manier voor een kind om informatie te laten classificeren en emotie te uiten dan met een hele reeks bekende Emoji’s?

Ook met …

  • Leuke geluidseffecten – Optionele geluidseffecten voor belangrijke acties voegen energie en opwinding toe aan de mindmap-ervaring van je kinderen, zodat ze zich volledig kunnen bezighouden met een leuk, creatief proces.
  • Oneindig canvas – Er mogen geen grenzen zijn aan de verbeelding van een kind. Daarom is het canvas van de iMindMap Kids echt onbeperkt, waardoor ze hun ideeën zo ver mogelijk kunnen uitbreiden.
  • Galerij met beelden en gedachten – creaties voor kinderen worden automatisch opgeslagen in hun Mind Map Gallery. Hier kunnen ze terugkijken op hun eerder gemaakte mindmappen en bekijken welke ze willen bijwerken.
  • Deel opties – Deel eenvoudig een mindmap-creatie met docenten, familie en vrienden. Het uitleggen van hun Mindmaps aan anderen vergroot hun vermogen om informatie terug te roepen en geeft hen iets om trots op te zijn.
“Het is een fantastische manier voor kinderen om hun gedachten en ideeën te organiseren.”
Hannah Abbott, junior school teacher

 

Download iMindMap Kids vandaag nog om te zien waar hun verbeelding hen zal brengen.